Hur man tejpar fingrar inför ett Bowlingspel

Hur man tejpar fingrar inför ett Bowlingspel

Tejpning av fingrar och tummar är en viktig teknik för bowlare som vill förbättra sitt grepp, minska risken för skador och öka sin komfort under spelet. Hos Ekobowling hittar du alla produkter du behöver för att tejpa fingrar och tummar på rätt sätt. Här går vi igenom tekniken, de produkter som finns tillgängliga och fördelarna med att tejpa inför ett bowlingspel.

Teknik för tejpning av fingrar och tummar

Tejpa Fingrar

 • Rengör och Torka: Se till att dina händer och fingrar är rena och torra innan du börjar tejpa. Detta hjälper tejpen att fästa bättre och hålla längre.
 • Skär Tejpen: Använd en sax för att klippa remsor av tejp i lämplig längd. Hos Ekobowling har vi specialdesignad bowlingtejp som är perfekt för detta ändamål.
 • Applicera Tejp: Börja med att applicera tejpen på insidan av fingret, sträck den över fingrets topp och ner på andra sidan. Se till att tejpen sitter tight men inte så tight att den begränsar blodflödet. Upprepa processen tills du har täckt hela fingret.
 • Säkerställ Grepp: Om du behöver extra grepp, kan du lägga till en andra lager tejp över det första. Detta ger ytterligare skydd och stabilitet.

Tejpa Tumme

 • Rengör och Torka: Precis som med fingrarna, se till att din tumme är ren och torr.
 • Skär Tejpen: Klipp remsor av tejp som är tillräckligt långa för att omsluta tummen helt.
 • Applicera Tejp: Börja med att placera tejpen på tummens undersida, dra den över tummen och ner på andra sidan. För extra skydd, applicera ytterligare lager tejp tills du känner att tummen är ordentligt stödd.
 • Kontrollera Komfort: Se till att tejpen inte är för tight eller för lös. Du bör fortfarande kunna röra tummen fritt, men den ska kännas stabil och skyddad.

Produkter för tejpning hos Ekobowling

Hos Ekobowling erbjuder vi ett brett sortiment av tejpprodukter som är perfekta för bowlare. Våra produkter inkluderar:

 • Bowlingtejp: Specialdesignad för att ge optimalt grepp och skydd. Finns i olika storlekar och tjocklekar för att passa dina behov.
 • Sax och Skärverktyg: Högkvalitativa verktyg för att enkelt skära tejpen till rätt storlek.
 • Förberedande Rengöringsprodukter: För att säkerställa att dina händer och fingrar är rena och torra innan du börjar tejpa.

Fördelar med att tejpa fingrar och tumme

Förbättrat Grepp

Genom att tejpa fingrar och tumme får du ett bättre grepp om klotet, vilket kan förbättra din kontroll och precision i spelet. Tejpen ger en extra yta som hjälper till att förhindra att klotet glider ur ditt grepp.

Minskar Skaderisken

Tejpning hjälper till att minska risken för blåsor, skavsår och andra skador som kan uppstå under ett intensivt bowlingspel. Genom att stödja leder och muskler minskar du belastningen på fingrar och tumme.

Ökad Komfort

Tejpen fungerar som en kudde som absorberar stötar och tryck, vilket gör spelet mer bekvämt. Detta är särskilt fördelaktigt under långa turneringar eller intensiv träning.

Att tejpa fingrar och tummar är en enkel men effektiv teknik för att förbättra din bowlingprestation och komfort. Hos Ekobowling hittar du alla nödvändiga produkter för att tejpa fingrar och tummar korrekt. Utforska vårt sortiment av tejp, rengöringsprodukter och verktyg för att göra ditt nästa bowlingspel både säkrare och mer njutbart. Kontakta oss idag och ta ditt bowlinggame till nästa nivå!

Tillbaka till blogg